Ben je een zondaar als je het tarawih gebed niet verricht?

Leestijd: < 1 minuut

VRAAG: Wat zeggen de Islamitische schriftgeleerden over de volgende kwestie: Maakt het niet verrichten van het Tarawih gebed iemand een zondaar?

ANTWOORD:

بسم اللہ الرحمن الرحیم
الجواب بعون الملک الوھاب اللھم ھدایۃ الحق والصواب


Het Tarawih gebed is een sunnah mu-akkadah [benadrukte sunnah]. Daarom is het regelmatig (als gewoonte) nalaten ervan [het Tarawih gebed] een zonde.

Het staat in al-Durr al-mukhtar:

التَّرَاوِيحُ سُنَّةٌ) مُؤَكَّدَةٌ لِمُوَاظَبَةِ الْخُلَفَاءِ الرَّاشِدِينَ (لِلرِّجَالِ وَالنِّسَاءِ) إجْمَاعًا صَحَّحَهُ فِي الْهِدَايَةِ وَغَيْرِهَا، وَهُوَ الْمَرْوِيُّ عَنْ أَبِي حَنِيفَةَ)


Vertaling: “Het Tarawih gebed, door consensus, is sunnah mu-akkadah voor zowel mannen als vrouwen, omdat de Rechtgeleide Kaliefen  het consequent verrichtten. Dit is authentiek verklaard door al-Hidaayah en anderen, en hetzelfde is overgeleverd van Imam Abu Hanifah (moge Allah de Almachtige hem genadig zijn).”

[al-Durr al-mukhtar, vol. 2, pg. 43].

In Bahaar e Sharie’at staat vermeld: “Het nalaten van sunnah mu-akkadah is asa’at [slecht] en ernaar handelen is beloningswaardig. Het zelden achterwege laten van sunnah mu-akkadah is verwijtbaar en als het regelmatig (als gewoonte) achterwege gelaten wordt, is het een zonde.”

[Bahaar e Sharie’at, vol. 1, pg. 283].

Elders staat vermeld: “Tarawih, bij consensus, is sunnah mu-akkadah voor zowel mannen als vrouwen. Het nalaten hiervan is niet toegestaan.”

[Bahaar e Sharie’at,   vol. 1, pg. 688].

واللہ تعالی اعلم ورسولہ اعلم صلی اللہ علیہ وآلہ وسلم
کتبہ ابو الحسن محمد قاسم ضیاء قادری

Beantwoord door Mufti Qasim Zia al-Qadri

Delen:
error: Content is protected !!