Intimiteit tijdens de heilige maand Ramadan

Leestijd: < 1 minuut
red, roses, flowers-1867767.jpg

Zoals het haram is tijdens de vasten om te eten en te drinken, zo is het ook haram om met de echtgenote gemeenschap te hebben. Maar het is wel toegestaan om met de echtgenote te praten, grapjes te maken, haar aan te raken, haar dichtbij te laten zitten, samen te liggen en samen te slapen. En als men ervan overtuigd is dat er sprake is van volledige beheersing, dan is het zelfs toegestaan om tegen haar aan te liggen (omhelsen), een kus nemen enz. Maar het is beter om dat niet te doen.

 وَعَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ إِنَّ رَجُلًا سَأَلَ النَّبِيَّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ عَنْ الْمُبَاشَرَةِ لِلصَّائِمِ فَرخص لَهُ. وَأَتَاهُ آخَرُ فَسَأَلَهُ فَنَهَاهُ فَإِذَا الَّذِي رَخَّصَ لَهُ شَيْخٌ وَإِذَا الَّذِي نَهَاهُ شَابٌّ. رَوَاهُ أَبُو دَاوُد


Hazrat Abu Hoereira radijAllaho anho heeft overgeleverd dat een persoon aan de profeet de vraag stelde over het omhelzen en kussen met de echtgenote tijdens de vasten, de profeet vrede en zegeningen zij met hem gaf hem toestemming. Een andere persoon kwam naar Hem en vroeg hetzelfde, hij verbood hem. Degene die toestemming kreeg was een oude man en degene voor wie het verboden werd was een jong persoon.

Abu Dawūd (nr. 2387)

Het is duidelijk geworden in deze hadith sharief dat de persoon die oud is of heel vroom, die zeker zijn nafs kan controleren de toestemming heeft om deze daden te verrichten. Degene die moeite heeft om zijn verlangens te controleren, die heeft geen toestemming. Maar het is beter om deze daden niet te verrichten. 

Geschreven door Moulana Syed Sa’aadat Ali Qadri

Vertaald door Maulana Nazim Qadri

Lees ook: Wat zijn de grenzen van interactie tussen man & vrouw tijdens het vasten?

Delen:
error: Content is protected !!