Is witte wijnazijn halal of haram?

Leestijd: < 1 minuut
vinegar, cleaning, cleaner-768948.jpg

VRAAG: Wat is de uitspraak met betrekking tot azijn die gemaakt is van alcohol, zoals spirit azijn, witte wijnazijn, etc?

ANTWOORD:

Het woordenboek definieert azijn als “een zure vloeistof die wordt verkregen door azijnzuur fermentatie van verdunde alcoholische vloeistoffen en wordt gebruikt als specerij of conserveermiddel.”

De meeste azijnen zijn oorspronkelijk gemaakt van alcohol. Zodra een bepaald type alcohol of suikerhoudend materiaal op een bepaalde manier is gefermenteerd, wordt het azijn. De alcohol verliest zijn essentie (bedwelming) en blijft niet langer alcohol, waardoor het azijn wordt die zowel zuiver als halal is om te gebruiken.

Appelazijn wordt gemaakt van de tweevoudige fermentatie van appelsappen. Azijn kan ook worden gemaakt van andere vruchten, zoals perziken en bessen, waarbij de etiketten het oorspronkelijke grondstof beschrijven.

Wijnazijn of druivenazijn worden gemaakt van de tweevoudige fermentatie van druivensap.

Spirit of gedistilleerde azijn worden gemaakt door azijnzure vergisting van verdunde gedistilleerde alcohol.

Op het etiket staat witte wijnazijn, spirit azijn enz. Dit was de alcohol/het materiaal dat werd gefermenteerd om azijn te vormen.

Het staat in Kanz al-Daqaiq;

“Azijn van alcohol is halal, ongeacht of het zelf werd gemaakt of [azijn] werd.”

Daarom is het toegestaan om witte azijn, spirit azijn etc. te consumeren. Aangezien het niet langer alcohol is en intoxicaties bevat. De staat is volledig veranderd. Ook is dit soort azijn schoon en zuiver, dus als het op kleding etc. valt dan is de stof schoon.

Allah (de Almachtige) weet het beste.

(Informatie over azijn en de bereiding ervan overgenomen uit verschillende betrouwbare bronnen op het internet)

Beantwoord door Mawlana Muhammad Kalim

Geverifieerd door Mufti Zahid Hussain Al-Qadiri

Vertaald door Maulana Nazim Qadri

Delen:
error: Content is protected !!