Maakt masturberen de vasten ongeldig en is er een kaffarah nodig?

Leestijd: < 1 minuut

VRAAG: Wat zeggen de Oelema-e-din en de eerwaarde Moefti’s over de volgende kwestie: als iemand tijdens het vasten masturbeert, wordt dan de vasten ongeldig? Zal het wajib (strikt noodzakelijk) zijn om kaffarah (boetedoening) te doen voor de vasten? En als iemand deze daad meer dan één keer deed, zal de kaffarah dan nodig zijn of niet?

ANTWOORD:

بسم اللہ الرحمن الرحیم 
الجواب بعون الملک الوھاب اللھم ھدایۃ الحق والصواب 


Het masturberen, de handeling waarbij de hand wordt gebruikt om manī (sperma) te lozen (masturberen), in de staat van vasten zal de vasten verbreken. Het is wājib voor zo’n persoon om qadā’ (het inhalen) van de vasten te doen nadat Ramadān is geëindigd, maar de kaffārah is niet verschuldigd aan zo’n persoon. Dit is geschreven door de schrijver van al-Durr al-Mukhtār bij het noemen van die handelingen die de vasten verbreken en alleen qadā’ (inhalen) en geen kaffārah vereist is.

وَكَذَا الِاسْتِمْنَاءُ بِالْكَفِّ 


“Het gebruik van de handen om manī (sperma) te lozen(masturberen) zal de vasten teniet doen.”

[al-Durr al-Mukhtār, vol 3, pg 431-439].

Er staat in Bahār-e-Sharī’at dat het gebruik van de hand om manī (sperma) te lozen(masturberen) of wanneer de geslachtsorganen van een man en een vrouw met elkaar in contact komen (zonder penetratie), dan is in deze gevallen alleen qadā’ (goedmaken) nodig en geen kaffārah.

[Bahār-e-Sharī’at, vol 1, deel 5, pg 989].

Als iemand hiervan zijn vaste gewoonte maakt om zijn vasten te verbreken door deze smerige handeling, zal het volgens sommige Geleerden wel wājib zijn om kaffarah te geven. Daarom is het noodzakelijk om het plegen van deze afschuwelijke daad te vermijden.

واللہ تعالی اعلم ورسولہ اعلم صلی اللہ علیہ وآلہ وسلم 
کتبہ ابو الحسن محمد قاسم ضیاء قادری 

Beantwoord door Mufti Qasim Zia al-Qadri

Delen:
error: Content is protected !!