Mag een man het haar van zijn lichaam verwijderen en laserontharing laten doen?

Leestijd: < 1 minuut
razor, razor blades, shave-588984.jpg

VRAAG: Wat zeggen de geleerden van het Din en muftis van de Heilige Wet over de volgende kwestie: mag een man het haar van zijn hele lichaam verwijderen (scheren)? En kan laserontharing gebruikt worden om te voorkomen dat deze haren weer groeien.

ANTWOORD:

بسم اللہ الرحمن الرحیم
الجواب بعون الملک الوھاب اللھم ھدایۃ الحق والصواب

Met uitzondering van de baard en de wenkbrauwen mag een man de overige delen van zijn lichaam scheren, maar het is beter om de haren van de borst en de rug niet te scheren. Als hij echter de haren [van de borst en rug] scheert, zal hij niet zondigen. Het is vermeld in Bahār-e Sharī’at dat het beter is om de haren van de borst en rug niet te scheren of te trimmen, maar het haar van de handen, voeten, buik etc. kan wel verwijderd worden.

[Bahār-e Sharī’at, vol. 3, deel 16, blz. 585].

En ja, als de haren van de wenkbrauwen buitengewoon worden dan kan het geen kwaad om ze te trimmen. Zoals staat vermeld in Bahār-e Sharī’at:

“Als de haren van de wenkbrauwen buitengewoon worden dan kunnen ze getrimd worden.”

[Bahār-e Sharī’at, vol. 3, deel 16, blz. 585].

Het is toegestaan om laserontharing toe te passen op die lichaamsdelen die toegestaan zijn om te scheren als men weet hoe men het haar zelf kan verwijderen, maar om de sitr e awrah [onder de navel tot en met de knieën] bloot te geven in het bijzijn van een andere man hiervoor is haram ( niet toegestaan). Daarom moeten natuurlijke methoden om haar te verwijderen worden gebruikt.

واللہ تعالی اعلم ورسولہ اعلم صلی اللہ علیہ وآلہ وسلم
کتبہ ابو الحسن محمد قاسم ضیاء قادری

Beantwoord door Mufti Qasim Zia al-Qadri

Delen:
error: Content is protected !!