Moeten vrouwen die in hun menstruatieperiode bevinden, openlijk of in het geheim eten tijdens de ramadan?

Leestijd: < 1 minuut

VRAAG:

Wat zeggen de geleerden van het geloof en muftīs van de Verheven Islamitische regelgeving over de volgende kwestie: Zouden de vrouwen die tijdens de maand Ramadan in hun menstruatieperiode zijn en dus niet kunnen vasten, openlijk of in het geheim dienen te eten?

ANTWOORD:

بسم اللہ الرحمن الرحیم
الجواب بعون الملک الوھاب اللھم ھدایۃ الحق والصواب


Een vrouw die zich in haar menstruatieperiode bevindt tijdens de maand Ramadan heeft de mogelijkheid (keuze) om zowel openlijk of in het geheim te eten en te drinken. Het is niet nodig voor haar om zich te gedragen als degene die vast. Echter, in het geheim eten is beter.

In Jawharah staat vermeld dat,

“وَهَلْ تَأْكُلُ سِرًّا أَوْ جَهْرًا قِيلَ سِرًّا وَقِيلَ جَهْرًا وَلَا يَجِبُ عَلَيْهِ التَّشَبُّهُ”


“Moet een vrouw in haar menstruatie- of kraamperiode openlijk of in het geheim eten? Er is gezegd dat zij in het geheim moet eten en er is gezegd dat ze openlijk kan eten en op haar is het niet strikt noodzakelijk om degenen die vasten te imiteren.”

[al-Jawharah al-Nayyirah, blz. 186].

In Bahār-e-Sharī’at staat vermeld dat een vrouw in haar menstruatie- of kraamperiode de mogelijkheid (keuze) heeft om openlijk of in het geheim te eten en te drinken. Het is niet nodig voor haar om zich te gedragen als degene die aan het vasten is. In het geheim eten is echter beter, vooral voor een vrouw in haar menstruatieperiode.

[Bahār-e-Sharī’at, vol 1, deel 5, pg 1004]

واللہ تعالی اعلم ورسولہ اعلم صلی اللہ علیہ وآلہ وسلم
کتبہ ابو الحسن محمد قاسم ضیاء قادری

Beantwoord door Mufti Qasim Zia al-Qadri

Delen:
error: Content is protected !!