Salaat-ut-Tasbieh

Leestijd: < 1 minuut

بسم الله الرحمن الرحيم
الحمد لله رب العالمين والصلاة والسلام على سيد المرسلين وعلى اله و اصحابه اجمعين


Het is overgeleverd in Sunan Ibn Maajah en Sunan Abi Dawud m.b.t. Salaat-ut-Tasbieh dat de geliefde Profeet صلى الله عليه وسلم heeft gezegd tegen zijn oom Sayyiduna Abbaas:

Oh mijn oom! Zal ik u niet geven? Zal ik u niet schenken? Zal ik u niet begunstigen? Zal ik u niet bevoordelen? Er zijn 10 zaken, wanneer u deze verricht dan zal Allah جل جلاله al uw zonden vergeven; die van de toekomst en het verleden, de nieuwe en de oude, die zonden die vergeten zijn en die zonden die bewust zijn verricht, groot en klein, verborgen en zichtbaar.


Na dit heeft de geliefde Profeet صلى الله عليه وسلم Salaat-ut-Tasbieh onderwezen. De geliefde Profeet zei صلى الله عليه وسلم:

Als u het zich kunt veroorloven, verricht dit gebed dan 1x per dag, zo niet dan elke vrijdag, zo niet dan 1x per maand en als ook dit niet mogelijk is dan 1x per jaar. En als ook dit niet mogelijk is dan tenminste 1x in uw leven.


Salaat-ut-Tasbieh bestaat uit 4 Rak’aat. Dit gebed kan in elk gedeelte van de dag verricht worden behalve in die tijden waarin het verrichten van het gebed ongewenst is, zoals de zonsopkomst, start Dahwa-tul-Kubra tot Zawaal en de zonsondergang. In dit gebed staan de woorden van Tasbieh centraal die ons is onderwezen door de beste schepping van Allah جل جلاله, onze Meester Mohammad صلى الله عليه وسلم (Tirmizi).

Klik hier om over de methode van Salaat-ut-Tasbieh te lezen.


Geschreven door het team van Al Jamiah Anwaaroel Oeloom

Delen:
error: Content is protected !!