Tafsier al-Mazhari (uitleg van de nobele Qoeraan)

Leestijd: < 1 minuut
the holy qur'an, jerusalem, koran-3006944.jpg

Tafsier al-Mazhari (Arabisch: تفسير المظهري) is een Tafsier (uitleg) van de nobele Qoeraan die is geschreven door de Soennitische Islamitische geleerde Qadi Thanaullah Panipati. Laten we eens dieper ingaan op dit werk:

 1. Auteur en Achtergrond:
  • Qadi Thanaullah Panipati, ook bekend als Sanaullah Panipati al-Mazhari, werd geboren in het jaar 1143 AH (of een jaar eerder) en overleed op de 1e dag van Rajab (1225 AH) in zijn geboorteplaats Panipat, Haryana, India.
  • Weinig is bekend over zijn opvoeding en familie, behalve dat hij opgroeide in de stad Panipat en kennis begon te vergaren bij Islamitische Geleerden daar.
  • Op jonge leeftijd memoriseerde hij de Nobele Qoeraan en besteedde hij aandacht aan spirituele behoeften en voeding.
 2. Inhoud en Waarde:
  • Tafsier al-Mazhari behandelt de verzen van de Qoeraan met een juridische focus (‘umoer al-Fiqh). Hij baseert zijn conclusies op geldige wetenschappelijke bronnen, zoals de Qoeraan, de Soennah, andere verzen van de Qoeraan en de opvattingen van eerdere Islamitische Geleerden.
  • Het werk biedt waardevolle inzichten in de juridische aspecten van de Qoeranische verzen en heeft een blijvende invloed gehad op Islamitische wetenschap. Het dient als referentie voor kenniszoekers en juristen.
 3. Invloed en Waardering:
  • Tafsier al-Mazhari wordt gewaardeerd als een bron van kennis over de Qoeraan, vooral op het gebied van jurisprudentie.
  • Hoewel het misschien niet zo bekend is als sommige andere Tafsier-werken, wordt het nog steeds bestudeerd en geraadpleegd door studenten van Islamitische wetenschappen.
  • De grondige benadering en nadruk op taalkunde maken het een waardevolle aanvulling op de Tafsier-literatuur.

Kortom, Tafsier al-Mazhari is een belangrijk werk dat inzicht biedt in de betekenis van de Qoeraan en juridische aspecten van de verzen. Het verdient aanbeveling voor iedereen die op zoek is naar diepgaande kennis van de nobele Qoeraan.

Al-Abd Sultaan Ahmad al-Qadri غُفِرَ لَهُ
Den Haag, Ramadan 1445/ april ’24

Delen:
error: Content is protected !!