Tijdens de ramadan brengen vrouwen meer tijd door in de keuken om voor hun familieleden te koken, worden zij hiervoor beloond?

Leestijd: < 1 minuut
vegetables, pot, cooking-1006694.jpg

VRAAG: Wat zeggen de Islamitische schriftgeleerden over de volgende kwestie: Vrouwen besteden veel meer tijd in de keuken tijdens de gezegende maand Ramadan, en de man & kinderen vragen om verschillende typen gerechten te maken. Kunnen zij alstublieft worden voorgelicht, zodat de vrouwen meer tijd in aanbidding kunnen doorbrengen?

ANTWOORD:

بسم اللہ الرحمن الرحیم
الجواب بعون الملک الوھاب اللھم ھدایۃ الحق والصواب


Zonder enige twijfel offeren vrouwen veel op in de gezegende maand Ramadan; ze zijn dag en nacht bezig. Ongetwijfeld is zo’n drukte van hen niets minder dan aanbidding, indien zij goede voornemens hebben om degenen die vasten te dienen om hen te verblijden voor de tevredenheid van Allāh de Almachtige; Allāh de Almachtige zal hen immens belonen voor deze taken. Echter, echtgenoten en kinderen moeten de huisvrouwen niet zonder reden bezighouden, maar hen helpen en ondersteunen om beloning te verkrijgen, zodat ook die mensen van Allāh gediend kunnen worden.

واللہ تعالی اعلم ورسولہ اعلم صلی اللہ علیہ وآلہ وسلم
کتبہ ابو الحسن محمد قاسم ضیاء قادری

Beantwoord door Mufti Qasim Zia al-Qadri

Delen:
error: Content is protected !!