Vragen over Haid(menstruatie) en regels betreft het vasten

Leestijd: < 1 minuut

Vraag: Mag ik tijdens mijn Haid vasten?
Antwoord: Het is niet toegestaan voor een vrouw in haar menstruatie periode te vasten. Of het nou de verplichte vastenmaand betreft, (de maand Ramadaan) of vrijwillig vasten.

Vraag: Moet ik mijn gemiste verplichte vastendagen tijdens mijn periode inhalen?
Antwoord: Ja, alle gemiste vastendagen moeten voor de volgende vasten maand ingehaald worden.

Vraag: Wanneer mijn Haid periode stopt net voor de dageraad (begin Fadjr tijd) en ik heb geen tijd om de Ghusl te doen, moet ik dan alsnog vasten?
Antwoord: ja, als een vrouw na 10 volledige dagen rein wordt en ze heeft zelfs geen tijd om Allaahu Akbar te zeggen voordat Fadjr tijd aanbreekt, dan is ze toch verplicht om die dag te vasten.

Vraag: Mijn Haid is gestopt in de maand Ramadaan ergens in de middag. Mag ik de rest van de dag gewoon blijven eten of niet?
Antwoord: Wanneer de periode van een vrouw ergens op de dag tijdens de maand Ramadaan stopt, dan mag ze die dag niet meer eten en drinken.

Vraag: Mijn Haid is begonnen in de maand Ramadaan ergens in de middag. Mag ik de rest van de dag het vasten voortzetten of mag ik eten?
Antwoord: Wanneer de Haid begint gedurende de dag van de maand Ramadaan, dan is het nodig om te eten en te drinken. Het is niet toegestaan om het vasten voort te zetten.

Vraag: Ik was aan het vasten en 5 minuten voor de Iftaar is mijn Haid begonnen. Is mijn vasten verbroken of niet?
Antwoord: Ja, als een vrouw net voor de zonsondergang bloed opmerkt, dan is haar vasten verbroken en moet ze die later inhalen.

Beantwoord door: Maulana Imraan Noorani

Delen:
error: Content is protected !!