Wat zijn authentieke doe’a’s om schulden en leningen snel af te betalen?

Leestijd: 5 minuten

Vraag: Wat zijn authentieke doe’a’s om schulden en leningen snel af te betalen?

Antwoord:

بِسْمِ اللّٰہِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِیْمِ


Schulden of leningen kunnen een echte last worden als u niet in staat bent om af te betalen, en dit kan tot een aantal problemen leiden, zowel voor de kredietverstrekker als voor de kredietnemer.

Waarom wendt u zich niet tot onze/uw Rabb om van uw schuldenproblemen af te komen?

Hiervoor staan twee zeer krachtige en authentieke Doe’a’s tot onze beschikking.

Laten we Allah de Almachtige bedanken voor Zijn Gunst dat Hij ons heeft gezegend met smeekbeden om zo uit onze financiële problemen te komen.

Doe’a 1: De volgende woorden werden gesproken door Hazrat Sayyidoena Ali (moge Allah hem behagen), onderwezen door  onze geliefde Profeet Sayyidoena Mohammad (zegeningen en vrede zij met hem). Toen een persoon een tekort in zijn rijkdom tegen Hazrat Sayyidoena Ali (moge Allah hem behagen) uitte, zei hij: “Zal ik je niet de Doe’a vertellen die de geliefde Profeet Sayyidoena Mohammad (zegeningen en vrede zij met hem) mij heeft geleerd? (Met de zegen van deze Doe’a) zal Allah de Almachtige de schuld vanuit jouw kant betalen zelfs als je een schuld zo groot is als een enorme berg.” Hazrat Sayyidoena Ali (moge Allah hem behagen) reciteerde vervolgens de onderstaande Doe’a.

Notitie: Lees deze Doe’a 11 keer na elke Fard-Salaat. En 100 keer in de ochtend en 100 keer in de avond om van je schulden af te komen (lees Doeroed Sharief 1 keer aan het begin en 1 keer aan het eind.) Blijven lezen tot het behalen van je doel.

اَللّٰهُمَّ اكْفِنِيْ بِحَلَالِكَ عَنْ حَرَامِكَ وَأَغْنِنِيْ بِفَضْلِكَ عَمَّنْ سِوَاكَ

Transliteratie: ALLAHOEMMAK FINI BI HALAALIKA ANN HARAAMIKA WA-AGHNINI BI-FADLIKA ‘AMMAN SIWAAK Interpretatie van de vertaling: “O Allah, red mij van Haraam (rijkdom) en geef mij genoeg/voldoende van de Halaal (rijkdom) en maak mij door Uw gunst/Fadal onafhankelijk van anderen.” (Mishkat, Tirmizi sharief)

Doe’a 2: Nog een Doe’a voor het betalen van schulden

Hazrat Sayyidoena Aboe Saied Khoedri (moge Allah hem behagen) vertelt dat eens een persoon (Metgezel) aan de geliefde Profeet Sayyidoena Mohammad (zegeningen en vrede zij met hem) vertelde dat hij zich zorgen maakte over zijn grote schulden.

Onze geliefde Profeet Sayyidoena Mohammad (zegeningen en vrede zij met hem) antwoordde: “Zal ik je niet zulke woorden leren, dat wanneer je het reciteert, Allah de Almachtige, je zorgen zal wegnemen en je schulden zal betalen?” De persoon (Metgezel) antwoorde: “Zeer zeker, O Boodschapper van Allah!” Onze geliefde Profeet Sayyidoena Mohammad (zegeningen en vrede zij met hem) vertelde hem dat hij de volgende ochtend en avond het volgende moest reciteren:

Notitie: Lees deze Doe’a 7 keer in de ochtend en 7 keer in de avond om van je schulden af te komen. (Lees Doeroed Sharief 1 keer aan het begin en 1 keer aan het eind.) Blijven lezen tot het behalen van je doel.

اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنَ الْهَمِّ وَالْحَزَنِ وَأَعُوذُ بِكَ مِنَ الْعَجْزِ وَالْكَسَلِ وَأَعُوذُ بِكَ مِنَ الْبُخْلِ وَالْجُبْنِ وَأَعُوذُ بِكَ مِنَ غَلَبَةِ الدَّيْنِ وَقَهْرِ الرِّجَالِ

Transliteratie: ALLAHOEMMA INNI ‘AOEZOE BIKA MINAL HAMMI WAL HAZANI WA-‘AOEZOE BIKA MINAL ‘ADJZI WAL KASALI WA-‘AOEZOE BIKA MINAL BOEKHLI WAL DJOEBNI WA-‘AOEZOE BIKA MIN GHALABA-TID-DAIN WA QAHRIR RIDJAAL.
Interpretatie van de vertaling: “O Allah, ik zoek mijn toevlucht bij U tegen zorgen en verdriet, ik zoek mijn toevlucht bij U tegen hopeloosheid en luiheid, ik zoek mijn toevlucht bij U tegen gierigheid en lafheid en ik zoek mijn toevlucht bij U tegen overweldigende schulden en tegen de drukkracht van mensen.”

Deze gezegende Metgezel van onze geliefde Profeet (zegeningen en vrede zij met hem) zei: “Toen ik deze Doe’a ben gaan reciteren zijn mijn zorgen verdwenen en ook betaalde Allah de Almachtige mijn schulden.”
(Aboe Dawoed Sharief.)

Zoals elke Doe’a die in de Islam wordt aanbevolen, heeft deze smeekbede onbeperkte voordelen die niet alleen het probleem bestrijken waarvoor deze wordt gereciteerd, maar ook een heleboel andere aspecten die in de eerste plaats tot het probleem leiden.

Voordelen

Zoals hierboven besproken, zal het beoefenen van dit gebed op de juiste manier (op een consistente basis) ons in staat stellen de controle over ons financiële leven over te nemen, omdat de twee smeekbeden betrekking hebben op aspecten die zich vaak ontwikkelen tot ernstige geldproblemen en schuldenlast.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende en opvallende voordelen die je Insha Allah Ta’ala zult zien, als je je hart op de twee gebeden richt:

 • Er komt geld uit onbekende bronnen naar je toe en je kunt uit je schuldenlast komen.
 • Er zal een einde komen aan depressie, angst, zorgen en verdriet. Het hebben van onvoldoende financiële middelen is vaak de reden achter deze mentale problemen.
 • De angst voor mensen en situaties zal eindigen omdat je nu door deze Doe’a’s nog sterker op de Hogere Macht – Allah de Almachtige – zult vertrouwen. Wanneer een persoon geen middelen heeft, kunnen mensen oneerlijk voordeel uit hem/haar halen en zelfs hun zelfrespect schaden. Blijf dus reciteren met volledig vertrouwen in Allah Die Al-Razzaaq (De Voorziener) is.
 • Je zult Barakah ervaren in je Rizq (levensonderhoud/inkomen) Insha Allah Ta’ala.
 • Er zal een einde komen aan luiheid en lusteloosheid, wat vaak een van de redenen is waarom iemand gedwongen wordt op mensen te vertrouwen voor financiële hulp. Dus reciteer deze Doe’a met de nadruk op de betekenis ervan en een sterk geloof in Allah de Almachtige, je zult leren hoe je voor altijd uit de schulden kunt blijven door de genade van Allah de Almachtige.
 • Gierigheid zal niet bij jou in de buurt komen Insha Allah Ta’ala. We weten dat als we weinig middelen of geen geld hebben, we gewoonten zoals gierigheid kunnen ontwikkelen die vaak leiden tot verschillende andere negatieve eigenschappen en zelfs zondige daden.

Moge Allah de Almachtige ons allemaal beschermen tegen de druk van mensen en tegen het gebrek aan middelen zoals contant geld en financiële vermogen.

Voor snelle en bevredigende resultaten

Het is niet voldoende om af en toe de Doe’a te reciteren en te verwachten dat u uit uw schuldenprobleem komt. Je moet bepaalde kwaliteiten hebben die je in een positie brengen waarin je je verlangens van Allah de Almachtige kunt aantrekken. Lees verder en ontdek hoe u maximaal voordeel kunt behalen:

 • Heb volledig vertrouwen in Allah de Almachtige: Het is tijd om jouw Schepper, jouw Rabb te waarderen door te accepteren dat Hij boven alles staat en de macht behoudt over uw kredietverstrekkers en uw eigen financiële middelen. Schenk aandacht aan Allah’s Eigenschappen (Asma oel Hoesna, de Schone Namen), zoals de Almachtige, de Genereus (Al-Kariem), de Voorziener (Al-Razzaaq) en de Meest Barmhartige, de Genadevolle (Al-Rahmaan, Al-Rahiem). Door aan Allah de Almachtige en Zijn Eigenschappen te denken, zul je snel vertrouwen ontwikkelen en je vertrouwen zal zo sterk zijn dat je het gevoel krijgt dat je al van de schulden af bent. Houd je aandacht op Allah de Almachtige en Zijn Eigenschappen gericht, niet op het probleem.
 • Toon berouw: Vergiffenis vragen voor je zonden en de Salaat onderhouden.
 • Wees regelmatig: Regelmatig zijn met Doe’a’s is de sleutel. Hoe meer we ons met een oprecht hart en passie tot Allah de Almachtige wenden, hoe sneller we de gewenste resultaten zullen bereiken.
 • Wees geduldig: Laat geen twijfel, angst en onzekerheid in je gedachten komen, zelfs niet voor een moment. Als we ons bekommeren om deze negatieve gedachten, zoals twijfels en zorgen, worden we ongeduldig tegenover Allah de Almachtige en dit blokkeert ons succes in de gebeden. Kalmeer dus en behoud een vlijmscherpe focus op Allah de Almachtige en Zijn genade alleen, en niet op zaken als de hoeveelheid geld of de druk van jouw geldverstrekker/lening-verstrekker.
 • Wees dankbaar: Begin al met het bedanken van Allah de Almachtige voor hulp en beschikbare middelen. Je had een veel groter schuldenprobleem kunnen krijgen en veel negatievere kredietverstrekkers. Dank Allah de Almachtige dat Hij jou het verlangen heeft gegeven om uit de schulden te komen. Er zijn veel mensen die het hebben opgegeven en leven van het geld van mensen zonder enig zelfrespect of vertrouwen in Allah de Almachtige om hun onafhankelijke financiële leven te beginnen. Dank Allah de Almachtige dat je leeft, in goede gezondheid verkeert en een functionerend brein hebt om werk te vinden en op verschillende manieren geld te gaan verdienen.


و اللّٰہ تعالیٰ اعلم
وصلى الله على حبيبه محمد وعلى آله وصحبه و سلم


Beantwoord door: Mufti Sultaan Ahmad Al-Qadri

Delen:
error: Content is protected !!