Zal de moslim die overlijdt tijdens de maand ramadan de jannah (het paradijs) betreden?

Leestijd: < 1 minuut

VRAAG: Wat zeggen de Islamitische schriftgeleerden over de volgende kwestie: Zal de moslim die tijdens de maand Ramadaan overlijdt Jannah (Paradijs) betreden? Als er een Hadith of een overlevering is, kunt u dit dan met referenties vermelden? Hartelijk dank.

ANTWOORD:

بسم اللہ الرحمن الرحیم
الجواب بعون الملک الوھاب اللھم ھدایۃ الحق والصواب


Ja zeker! Er zijn berichten vermeld in overleveringen in verschillende boeken van Ahaadith met betrekking tot de persoon die overlijdt in de maand Ramadaan, die betrouwbaar zijn in het vermelden van deugden.

Zoals Hazrat e Sayyiduna Abdullah zoon van Mas’ood (met wie Allah tevreden is) heeft overgeleverd dat de Barmhartige Profeet ﷺ heeft gezegd:

“مَنْ وَافَقَ مَوْتُهُ عِنْدَ انْقِضَاءِ رَمَضَانَ دَخَلَ الْجَنَّةَ، وَمَنْ وَافَقَ مَوْتُهُ عِنْدَ انْقِضَاءِ عَرَفَةَ دَخَلَ الْجَنَّةَ، وَمَنْ وَافَقَ مَوْتُهُ عِنْدَ انْقِضَاءِ صَدَقَةٍ دَخَلَ الْجَنَّةَ”


Vertaling: Degene die overlijdt aan het einde van de maand Ramadaan, hij zal het Paradijs binnengaan en Degene die overlijdt op de Dag van A’rafah ( dit betekent de 9e van Zul Hijjah) op zijn eindtijd, zal ook het Paradijs betreden en degene die overlijdt in de staat van het geven van liefdadigheid, die persoon zal ook het Paradijs betreden.

[Hilya tul Auliyaa, Deel 5, Pagina 26, Hadith 6187].

In Anees ul Waa’idheen (انیس الواعظین) wordt geciteerd dat er een uitspraak is van de geëerde Muhadditheen (Rahmatoellahi alaih),

“De Mu’min (gelovige) die in deze maand overlijdt hij zal rechtstreeks het Paradijs betreden, het is alsof de poorten van de Hel voor hem gesloten zijn.”

[Anees ul Waa’idheen, Pagina 25]

واللہ تعالی اعلم ورسولہ اعلم صلی اللہ علیہ وآلہ وسلم
کتبہ ابو الحسن محمد قاسم ضیاء قادری

Beantwoord door Mufti Qasim Zia al-Qadri

Delen:
error: Content is protected !!